rsz_georgia_bitakou_cover

Γεωργία Μπιτάκου: Η διοργανώτρια μαχητικών event μιλά για το “No Limits” και για τα μελλοντικά σχέδια

Η Γεωργία Μπιτάκου είναι μια εξαιρετική, πανέμορφη, γοητευτική και δυναμική γυναίκα που με ό,τι καταπιάνεται το καταφέρνει. Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για εκείνη και όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα και συνεχώς προχωράει μπροστά. Πρόσφατα είχα την τύχη να τη συναντήσω και να μου παραχωρήσει μια υπέροχη συνέντευξη που δεν ήθελα με τίποτα να τελειώσει. Αξίζει να τη διαβάσετε, διότι θα μάθετε πάρα πολλά. Μια συνέντευξη διαφορετική απ’τις άλλες, που σίγουρα θα συζητηθεί. Διαβάστε την μόνο στο Primadonnavera.gr.

by Σπύρος Καλαματιανός

Εγώ θα ξεκινήσω τη συνέντευξη, βλέποντας μια γυναίκα δυναμική, γοητευτική και πολύπλευρη, γιατί έχεις ασχοληθεί με πολλά πράγματα. Θα ήθελα να μου πεις ποια είναι τα μυστικά για να ανταπεξέλθει μια γυναίκα σε αυτούς τους ιδιαίτερους χώρους που ασχολείσαι εσύ;

Στο χώρο των μαχητικών events συγκεκριμένα που υπηρετώ 11 ολόκληρα χρόνια, μιας και το No Limits είναι η πρώτη μαχητική διοργάνωση στη χώρα μας και παραμένει μέχρι σήμερα, ο μακροβιότερος θεσμός, ο θεσμός που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα, που ανέπτυξε εμπορικά το χώρο αυτό, εισήγαγε τα θέματα αυτά σε πανελλαδικής εμβέλειας δίκτυα, ασχολήθηκαν τα media, ήρθαν οι θεσμοί κοντά, οι περιφέρειες, οι δήμοι, άλλες εταιρείες, που σίγουρα ανέδειξαν μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία και την πολύ μεγάλη και σκληρή δουλειά και τους μεγάλους μας πρωταθλητές που υπήρχαν στη χώρα κάποιοι εξ’αυτών, κάποιοι άλλοι με τα χρόνια, βλέποντας τα αθλήματα αυτά, ήρθαν κοντά. Επομένως, αναπτύχθηκε γενικότερα ο μαχητικός αθλητισμός που πριν το 2006 ήταν στο σκοτάδι εντελώς. Οι διοργανώσεις τότε γίνονταν μέσα σε μπουζούκια, μέσα σε υπόγεια των clubs, μέσα σε γυμναστήρια. Δεν υπήρχε καμία απολύτως επαγγελματική προσέγγιση. Το να μπορέσουν λοιπόν να επιβιώσουν, όντας και η μοναδική γυναίκα στο χώρο αυτό ως promoter στον κόσμο, γιατί είναι ένας χώρος πάρα πολύ δύσκολος, χρειάστηκε πάρα πολύ μεγάλη ενέργεια, πάρα πολύ ψυχική δύναμη, συνέπεια, επαγγελματισμός, πείσμα, επιμονή, πραγματικά πίστη στο δόγμα που υπηρετεί το No Limits. Γιατί το No Limits το ονόμασα έτσι, και το μήνυμα το βασικό εξάλλου είναι αυτό, έρχεται να πει στον κόσμο ότι η ψυχή μας δεν έχει όρια. Μπορούμε να καταφέρουμε οτιδήποτε βάλουμε κατά νου. Κάθε φορά λοιπόν που εμφανίζονταν στο δρόμο μου δυσκολίες που έμοιαζαν ανυπέρβλητες, έπρεπε να είμαι η πρώτη που θα αποδείκνυα το μήνυμα του θεσμού και αυτό το No Limits ίσως είναι το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου, καταρχήν, και στον κόσμο που μας ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια και ήταν και η αιτία που μπόρεσα και παρέμεινα όλα αυτά τα χρόνια, υπηρετώντας το στόχο και το πρωταρχικό όραμα.

                                        georgia bitakou

Διαβάζοντας το βιογραφικό σου έχεις κάνει πολλά πράγματα πριν ασχοληθείς αυτά τα 10 χρόνια με τα μαχητικά κτλ. Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε και πήγες εκεί;

Καταρχήν όλη η προηγούμενη πορεία, και μέσα από τη δημοσιογραφία και τη νομική, και γενικότερα και το θέατρο που είχα ασχοληθεί, το management των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όλα αυτά τα στοιχεία τα διαφορετικά που αγαπούσα και εξακολουθώ να αγαπώ τα βρήκα μέσα στο No Limits. Το No Limits συνδύαζε όλες αυτές τις διαφορετικές παραμέτρους και έπρεπε παράλληλα με την προώθηση αθλητών, management πολλών σχολών του αθλητισμού του συγκεκριμένου και εξακολουθούσα να είμαι και δημοσιογράφος, ο promoter πρέπει να έχει και το αίσθημα το δημοσιογραφικό, να ξέρει τι θα αγγίξει το κοινό και τον κόσμο και πως θα του το παρουσιάσει. Έκανα επίσης προβολή της χώρας μας μέσα από τις περιοδείες με πάρα πολλά οδοιπορικά που είχα βρει και έναν τρόπο να τα παντρεύω με το δυναμικό αθλητισμό, για να μην είναι και παράταιρα μέσα στην 3ωρη τηλεοπτική απόδοση. Πολύ δουλειά στο μοντάζ, που επίσης έχει να κάνει με τη δημοσιογραφία και μέσα από την παρουσίαση συνδύαζα και το θεατρικό κομμάτι. Μπορούσε να συνδυάσει όλα αυτά που αγαπώ. Ξεκίνησα με τον αδελφό μου, τον Σταμάτη Μπιτάκο όλο αυτό, τον ακολούθησα στο εξωτερικό, είδα κι εκεί αντίστοιχη μεγάλη παραγωγή, εμπνεύστηκα από αυτό που είδα και μου το ζήτησε ο Σταμάτης να ξεκινήσω κάτι αντίστοιχο, για να μπορέσουν κι αυτοί να φανούν και να δικαιωθούν. Βέβαια όλη αυτή η κοινή πορεία με τον Σταμάτη και η αδελφική σχέση που έχουμε ήταν επίσης πολύ μεγάλη αιτία, γιατί είχα την έμπνευση, είχα έναν στόχο κοινό με τον αδελφό μου, παλεύαμε μαζί για τα όνειρα και τα οράματα αυτά που θέλαμε να υπηρετήσουμε. Επομένως, ήταν πολύ σημαντικό κίνητρο το μεγάλο χάρισμα του Σταμάτη.

Άσχετα αν είναι αδελφός σου, μίλησες για έναν πολύ σπουδαίο αθλητή. Θα θελα να μου πεις πως αισθανόσουν που ήσουν δίπλα του και έπρεπε να ήσουν και εκτός συνόρων εκτός από εντός.

Για μένα ήταν ειδικά στις αρχές δύσκολο να απομονώσω το επαγγελματικό κομμάτι από το συναισθηματικό. Βέβαια επειδή εξοικειώθηκα όλα αυτά τα χρόνια πάρα πολύ με τη φιλοσοφία του δυναμικού αθλητισμού, με τις αντιξοότητες που και τα παιδιά αντιμετωπίζουν με τη δύσκολη προετοιμασία πριν τον αγώνα, τους είδα και να τραυματίζονται και να υποφέρουν και να πονάνε μετά τους αγώνες, κάποια στιγμή εξοικειώνεσαι. Επομένως, και το ότι ο ίδιος μου ο αδελφός έπαιζε παρά το ότι κάνει εντύπωση σε πάρα πολύ κόσμο πως αντέχω να τον βλέπω να πονάει, να τραυματίζεται, να ρισκάρει, η εξοικείωση είναι πολύ σημαντικό θέμα, αλλά υπάρχει και μια μαχητική νοοτροπία και στο δικό μου το μυαλό, αλλιώς δε θα μπορούσα να το κάνω όλο αυτό. Μια μαχητική νοοτροπία και μία τρέλα που κι αυτή χρειάζεται που με έχει βοηθήσει να φιλοσοφώ αυτόν το χώρο και να υπομένω και τις δυσκολίες του τελείως διαφορετικά και όχι σαν συνηθισμένη γυναίκα. Γιατί και για μένα κάθε φορά που έπαιζε ο Σταμάτης και άλλοι σπουδαίοι αθλητές ήταν σαν να μπαίνουμε σε μία μάχη αληθινή. Επομένως, έτσι το αντιμετώπιζα. Ίσως είναι λίγο τα βιώματα, η καταγωγή μας.

                                       georgia bitakou 2

Τώρα αν δεν κάνω λάθος σταμάτησε…

Έκανε το τελευταίο παιχνίδι πριν λίγο καιρό, μια διοργάνωση συγκλονιστική και τα νούμερα απέδειξαν ότι έγινε κάτι πρωτοποριακό για την Ελλάδα. Μόνο τα βίντεο που ανέβηκαν στο διαδίκτυο είχαν 300000 χρήστες να παρακολουθούν τον αγώνα του Σταμάτη με του Florian. Μέσα από τη συνέντευξη τύπου ήδη το είχαμε καταλάβει, που προηγήθηκε ένα μήνα, είχαν μπει ήδη 70000 χρήστες να δουν μια 2ωρη συνέντευξη τύπου πράγμα που δε συνηθίζεται. Γίνανε νούμερα που πραγματικά σπάσανε κάθε ρεκόρ. Το στάδιο γέμισε. Μέσα στην κρίση το Ολυμπιακό Πυγμαχίας ήταν κατάμεστο. 6000 θεατές μέσα να χειροκροτήσουν τους αθλητές που αγωνίστηκαν. Μέσα σε καιρούς κρίσης να γίνονται αυτά τα νούμερα ήταν ανέλπιστο, ανεδαφικό για πολλούς. Εμείς το ξέραμε, όμως, ότι θα γίνει όλο αυτό γιατί και ο κόσμος θέλει αλήθειες και όταν βλέπει 2 αληθινούς μαχητές με το εκτόπισμα και τα χαρίσματα των συγκεκριμένων, το πάντρεμα αυτών τον 2 που έγινε, του παρελθόντος με το μέλλον, ιντρίγκαρε τον κόσμο πάρα πολύ. Ήθελε να δει αυτή τη μάχη και κόσμος που δεν είχε καμία σχέση με τα δυναμικά αθλήματα. Βέβαια έγινε ένα πολύ δυνατό promotion επικοινωνιακά. Δουλέψαμε πάρα πολύ με τα social media, με τα βίντεο που φτιάξαμε, με τις διάφορες συναντήσεις που είχαμε οργανώσει. Όλο αυτό συνέβαλε ώστε να χτιστεί η μάχη έτσι όπως έπρεπε και να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που είχαμε 2 βδομάδες πριν. Να ζήσουμε μία συγκλονιστική πραγματικά βραδιά.  Ήταν σχεδόν κινηματογραφική, βγαλμένη από ταινία.

Που αντλείς δύναμη για να συνεχίζεις με την ίδια αγάπη, τον ίδιο ζήλο, το ίδιο πάθος;

Αποκλειστικά από τον κόσμο. Για μένα δεν είναι βιοποριστικό το θέμα εξάλλου κάνω άλλα πράγματα παράλληλα στη ζωή μου. Είμαι και manager στην κορυφαία αλυσίδα του fitness, στα Yava, γράφω άρθρα σε ξένα έντυπα. Γενικότερα το θέμα το βιοποριστικό είναι από αλλού. Το No Limits είναι ξεκάθαρα είναι ένα όραμα, ένα παιδί που το έχω μεγαλώσει και το έχω φτάσει στα 11 του χρόνια και η δύναμή μου είναι αποκλειστικά από την αγάπη του κόσμου και ειδικά τώρα που ο κόσμος αντιλαμβάνεται, ξέρει, βλέπει, καταλαβαίνει, να κρατά ζωντανό έναν τέτοιο θεσμό από τον οποίο ζουν και πάρα πολλές οικογένειες. Δουλεύουν τεχνικοί, αθλητές, πληρώνονται , επιτροπές, κριτές. Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που βιοπορίζεται από αυτή τη διοργάνωση. Το να κρατάς λοιπόν ζωντανό έναν τέτοιο θεσμό, τέτοια εποχή που είναι όλα γκρεμισμένα και που βασίζεται ξεκάθαρα στο θεσμό της χορηγίας, και να ρισκάρεις, γιατί ήταν μεγάλο ρίσκο, σίγουρα θέλει αγάπη, πίστη, θέλει όραμα και ο κόσμος αυτό το καταλαβαίνει. Βλέπει τα μηνύματα που περνάμε που πάντα έχουμε καμπάνες, όπως είχα για τα ναρκωτικά, για την αυτοκτονία, για το bullying, η φετινή μας ήταν για τα θέματα οδικής συμπεριφοράς. Βλέπουνε, λοιπόν, το κοινωνικό προφίλ, την πίστη στα μηνύματά μας. Μιλάμε για Ελλάδα, για ορθοδοξία που είναι απαραίτητα στοιχεία ανεξάρτητα του τι πιστεύει κάποιος, είναι οι πυλώνες για να μπορέσουμε να μείνουμε στα πόδια μας και όρθιοι αυτή την εποχή που ο κόσμος είτε μεταναστεύει, είτε έχει πέσει στα αντικαταθλιπτικά είτε στα ναρκωτικά, είτε ζει την απελπισία στο μεγαλείο της κι εμείς ερχόμαστε συσπειρωμένοι τόσοι άνθρωποι και τους λέμε No Limits. Ψηλά το κεφάλι και δώστε τη μάχη σας. Πονάμε, υποφέρουμε, χτυπάμε, σηκωνόμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε. Πολύ σημαντικό και ο κόσμος το καταλαβαίνει. Γράφουνε πάρα πολλά νέα παιδιά λόγια ενθαρρυντικά, αγάπης, συνεχίστε αυτό που κάνετε, σας ευχαριστούμε που μας δίνετε την ελπίδα και το κουράγιο και νιώθεις χρέος απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και να συνεχίσεις, γιατί έστω και οι χιλιάδες που θα σε παρακολουθήσουν τηλεοπτικά, διαδικτυακά, από κοντά στα στάδια μπορείς να δώσεις ελπίδα και σε ένα μικρό ποσοστό. Είναι μεγάλο δώρο και ευλογία και νιώθω καμία φορά, δε θέλω να ακουστεί υπερβολικό, ότι όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί επιτελεί έναν ιερό σκοπό ειδικά αυτή την εποχή. Δεν μπορώ να το στερήσω από τον κόσμο όσο και αν έχουν υπάρξει φορές που εγώ έχω νιώσει την ψυχή μου στραγγισμένη από αυτήν την προσπάθεια. Έχουν έρθει στιγμές που έχω πει φτάνει, μη θυσιάζεις άλλο προσωπική ζωή, υγεία, γιατί βεβαίως το ρίσκο και το άγχος είναι και τοξικά. Είναι, όμως, απλά στιγμές, δεν μπορεί να σταματήσει αυτή η ροή με τίποτα.

                                        georgia bitakou 1

Υπάρχει η μόδα στα μαχητικά αθλήματα;

Βεβαίως και υπάρχει και πρώτος διδάξας στο μαχητικό event που πρόσεχε πάντα το στυλ του και τον τρόπο που θα παρουσιαζόταν στο κοινό είναι ο Σταμάτης ο Μπιτάκος. Δεν είναι τυχαίο ότι το nickname που του έδωσαν είναι «Showman». Πέρα του ότι έκανε show μπαίνοντας στο ρινγκ, σόου που έφερνε κόσμο κοντά, γιατί το θέμα δεν είναι να απευθύνεσαι μόνο σε ένα σκληροπυρηνικό κοινό που αγαπάει αυτά τα αθλήματα, αλλά να φέρεις και καινούριο κόσμο κοντά. Για να ιντριγκάρεις αυτόν τον καινούριο κόσμο θα πρέπει να προσέχεις τα πάντα. Πως θα μιλήσεις, πως θα ντυθείς, πως θα παρουσιαστείς. Ο Σταμάτης ανάλωνε τον ίδιο χρόνο που ανάλωνε στην προπόνηση του και στην προετοιμασία του, με το πώς θα ντυθεί, πως θα παρουσιαστεί, πως θα επιμεληθεί την εικόνα του. Επίσης, στις συνεντεύξεις τύπου που προηγούνται της διοργανώσεως πάντα είχαμε και κάποιους μεγάλους σχεδιαστές. Ο Νίκος Αποστολόπουλος έχει ντύσει τον Σταμάτη 2 φορές και τον καλεσμένο μου τον Mανου Μπένετ, τον διάσημο πρωταγωνιστή της σειράς «Spartacus», που ήρθε πέρσι γιατί κάναμε τη διοργάνωση στο Κατράκειο, πέρα από τα στάδια πολλές φορές τα κάνω και μέσα σε θεατρικούς χώρους ή αρχαιολογικά μνημεία. Εγώ επίσης ως εικόνα του θεσμού προσέχω πάντοτε πως θα ντυθώ, πως θα εμφανιστώ. Εμπιστεύομαι πάντα Έλληνες σχεδιαστές και αγαπώ πάρα πολύ την αισθητική του Πάνου Ζήνα. Σχεδόν σε όλες μου οι παρουσιάσεις του No Limits έχω ντυθεί με φορέματα του Πάνου Ζήνα. Όπως είπες, η μόδα έχει να κάνει με αισθητική, έχει να κάνει με ποιότητα, έχει να κάνει με ομορφιά, στοιχεία που όταν συνδυαστούν με τη δύναμη έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν άλλα tips πάνω σε αυτό;Πχ διατροφή;

Βέβαια και η διατροφή έχει να κάνει με την εικόνα. Οι αθλητές ειδικά είναι αναγκαστικό και απαραίτητο να προσέχουν τη διατροφή τους. Εξάλλου εδώ έχουμε και κατηγορίες κιλών που είναι πολύ σημαντικό να πιάσουμε την κατηγορία τους. Αν το παιχνίδι έχει κλειστεί στα 81 κιλά να ζυγιστούν παραμονές του αγώνα που είναι η επίσημη ζύγιση στα 81 κιλά και σ’αυτό το κομμάτι λοιπόν πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ. Είναι πολύ επίπονο επίσης να προπονείσαι εξαντλητικά και να προσέχεις και το γραμμάριο που θα φας για να μην ξεφύγεις. Θέλει πάρα πολύ αγώνα, αλλά βεβαίως σαν αποτέλεσμα και σαν εικόνα είναι και κάτι πολύ όμορφο. Παλιά δεν υπήρχε αυτό. Βλέπαμε αθλητές που βγαίναν ειδικά στις μεγάλες κατηγορίες με κοιλιές, που δεν ήταν γραμμωμένοι. Εικόνες αντιαισθητικές κιόλας που δεν ήταν καλή εικόνα για τη σωστή προβολή του αθλήματος. Πλέον αυτό δεν υπάρχει. Οι αθλητές έχουν και επιστήμονες κοντά τους, εργοφυσιολόγους, διαιτολόγους, ανθρώπους υπεύθυνους για τα συμπληρώματα διατροφής τους, ανθρώπους που γράφουνε τις διατροφές τους. Δεν έχουν απλά τον προπονητή του kick boxing, της πυγμαχίας, του mai thai, του MMA, αλλά ένα ολόκληρο επιτελείο που επιμελείται όλα τα υπόλοιπα κομμάτια.

Τι θα έλεγες στους αναγνώστες/στις αναγνώστριες του PrimaDonnaVera.gr όσον αφορά την υγεία, τη διατροφή, την εμφάνιση;

Καταρχήν και ως διοργανώτρια του πρώτου δυναμικού θεσμού της χώρα αλλά και ως manager του Yava Fitness Centre που ασχολούμαι με όλα αυτά τα στοιχεία: διατροφή, φυσική κατάσταση, άσκηση θα τους πω ότι αυτό το θλιβερό ποσοστό που έχουμε στην Ελλάδα που γυμνάζεται ένα 3%, που βέβαια τα Yava έχουν κάνει τεράστια ανατροπή ειδικά την τελευταία 5ετία, έχουν φέρει πάρα πολύ κόσμο μέσα στα γυμναστήρια, θα πρέπει να ανατραπεί. Δε γίνεται να είμαστε οι πρώτοι σε κάπνισμα, να έχουμε πολλούς υπέρβαρους, πολλούς διαβητικούς, καρδιακές ανεπάρκειες και πόσα άλλα δυστυχώς νοσήματα που έχουν να κάνουν ξεκάθαρα με τον τρόπο ζωής. Είμαστε ένας λαός που θέλουμε να ζούμε 24 ώρες, είμαστε υπερδραστήριοι η πλειοψηφία και αναγκαστικά και λόγω εποχής όλοι κάνουμε 3 και 4 δουλειές παράλληλα. Αν δε βάλουμε και την άσκηση μέσα στο πρόγραμμά μας, δυστυχώς επιβραδύνουμε και τη γήρανση, προκαλούμε νοσήματα και φέρνουμε ένα  τρόπο ζωής που μόνο ποιοτικός δεν είναι και που δε μας βοηθάει σε τίποτα. Διατροφή και άσκηση είναι τα πιο σημαντικά και ακόμα πιο σημαντική η διατροφή, το να τρώμε σωστά, τις σωστές ώρες, σωστά γεύματα. Είναι μια μηχανή ο οργανισμός μας, όπως ένα αυτοκίνητο. Γιατί στον οργανισμό μας να κάνουμε τα χειρότερα και να τον παραμελούμε; Δεν είναι τίποτα έστω 3 φορές τη βδομάδα να βρει ο καθένας αυτό που αγαπά και του αρέσει και να τρώει σωστά. Ακόμα και αν δουλεύει έξω, να καθίσει το βράδυ στο σπίτι του και να φτιάξει 2-3 γευματάκια για να τα πάρει μαζί του την επόμενη μέρα, δεν είναι καθόλου δύσκολο. 3 φορές τη βδομάδα άσκηση και σωστή διατροφή και θα αντιληφθούν όλοι πόσο καλύτερα θα αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους σε όλους τους τομείς.

                                     georgia bitakou 3

Χρόνος για την προσωπική ζωή υπάρχει;

Σίγουρα όταν είμαι κοντά στη διοργάνωση είμαι αποκλειστικά δοσμένη και αφιερωμένη εκεί και δεν επιτρέπω και να ξεφύγει η προσοχή μου. Πρέπει να είμαι στρατιώτης, όπως είναι και τα παιδιά στρατιώτες. Διαφορετικά όλο αυτό μπορεί να χαθεί. Δυστυχώς, ένα πράγμα που δεν κατάφερα είναι να οργανώσω μια ομάδα που να μπορεί να με στηρίξει. Δυστυχώς, είμαι πολύ συγκεντρωτική ως άνθρωπος και είναι και δύσκολο στην Ελλάδα να βρεις άτομα που να μπορείς να τα εμπιστευτείς και να υπηρετήσουν με φιλότιμο το όλο πρόγραμμα που δεν είναι δικό τους, αλλά θα μπορούσε να γίνει. Θέλω τα πράγματα να γίνονται τη στιγμή που πρέπει, όπως πρέπει, είναι και δύσκολος ο χώρος ο συγκεκριμένος κι έτσι απέτυχα να φτιάξω μια ομάδα και είχα πάρα πολλούς τομείς επάνω μου. Αν ξέφευγε λοιπόν η προσοχή μου, δε θα μπορούσα να το φέρω εις πέρας. Όταν τελειώνει όμως η διοργάνωση, σίγουρα προσπαθώ να κάνω αυτά που ευφραίνουν τη δική μου την ψυχή. Αγαπώ τρομερά το θέατρο, μπορεί να πάω και κάθε βδομάδα να δω θεατρικές παραστάσεις, θα πάω σε συναυλίες, σε κινηματογράφους, σε εκθέσεις. Είναι πράγματα που αγαπάω πάρα πολύ. Δεν είμαι τόσο της νυχτερινής ζωής. Θα τύχει να βγω με φίλους, όπως όλοι οι άνθρωποι. Προτιμώ να κάνω αυτά που μου δίνουν ερεθίσματα, να ταξιδεύω, να παίρνω ενέργεια όμορφη και την ψυχή μου να την ξαναχαϊδεύω πάλι, γιατί το No Limits την εξοντώνει αρκετά. Με όλα αυτά λοιπόν που αγαπώ κι εκείνη ανακτά δύναμη.

Αν ρώταγα κάποιον κοντινό σου άνθρωπο και μου έλεγε ποια είναι τα χαρακτηριστικά τα οποία σε χαρακτηρίζουν σαν άνθρωπο, ποια θα ήταν αυτά;

Ωραία ερώτηση. Σίγουρα αυτό που θα σου πρώτο απ’όλα είναι ότι έχω μια εμμονή με αυτό που οι άλλοι θεωρούν ανέφικτο. Με γοητεύουν οι δύσκολες καταστάσεις σε όλους τους τομείς. Θέλω να είμαι συνέχεια κοντά σε αυτό το δόγμα, το να αποδεικνύω ότι τα όρια μπορείς να τα σπάσεις και να τα ξεπερνάς. Αυτό ελλοχεύει, όμως, και εμμονές πολλές φορές. Σίγουρα έχω εμμονές ως άνθρωπος. Ίσως φταίει ο πλανήτης που ανήκω. Κάποια χαρακτηριστικά με τα ζώδια δείχνουν πολλές φορές ποιοι είμαστε. Εγώ ανήκω και στο ζώδιο της παρθένου και είμαι ιδιαίτερα σχολαστική και αυτό κουράζει πολλές φορές τους ανθρώπους. Θα κάνω αναλύσεις που δεν έχουν τέλος. Είμαι αυστηροί και με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό μου πάρα πολύ στην αυτοκριτική που κάνω. Πρώτα θα πονέσω τον εαυτό μου και μετά τους άλλους. Θα τον μαστιγώσω, όχι απλά θα τον πονέσω. Έχουμε μια τάση στον ιδεαλισμό και στην τελειότητα, αλλά για να πούμε και τα θετικά σίγουρα είμαι και άνθρωπος που δίνομαι γενναιόδωρα. Θα δώσω την αγάπη μου, θα δώσω την προσοχή μου, δε θα προδώσω ποτέ κανέναν άνθρωπο που θα βασιστεί σ’εμένα. Υπάρχει ένας δονκιχωτισμός να μπορώ να προστατεύω συνέχεια τους άλλους ανθρώπους. Πολλές φορές νομίζω ότι ζω κυρίως για τους άλλους και λιγότερο για τον εαυτό μου και είναι και κάτι που δε με ενοχλεί προσωπικά. Το αγαπώ σαν χαρακτηριστικό και μ’αρέσει να μπορώ να προσφέρω. Επίμονη, πεισματάρα θα σου έλεγα πολύ στους στόχους μου δε θα το βάλω κάτω, και το χειρότερο, γι’αυτό και έχω πολύ κακή σχέση με το χρόνο, είναι ότι θα ήθελα πραγματικά η μέρα να είναι πολύ μεγαλύτερη και να μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα πράγματα.

Ποιοι είναι η επόμενοι στόχοι για εσένα; Μέσα στους επόμενους στόχους σου είναι να κάνεις οικογένεια;

Και να μη με ρώταγες θα σου έλεγα ότι ο πιο σημαντικός στόχος για μένα από εδώ και πέρα είναι πραγματικά να κάνω οικογένεια. Είναι κάτι που το θέλω πάρα πολύ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, με όλα αυτά που ασχολήθηκα δεν επένδυσα στην προσωπική μου ζωή και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου που μου έδειξε ότι έκανα λάθος. Έκανα λάθος, γιατί αγαπάω πάρα πολύ τις μεγάλες οικογένειες. Προέρχομαι από μεγάλη οικογένεια, είμαστε 4 αδέλφια πολύ δεμένα, με ξαδέλφια, με θείους, με θείες. Το έχω ζήσει όλο αυτό, το ζω. Είναι πολύ απαραίτητο για μένα και για την καλή μου ψυχική υγεία και θέλω επίσης να το ζήσω και να το προκαλέσω, να το δημιουργήσω. Έτσι σίγουρα ο πιο σημαντικός στόχος μου είναι αυτός από εδώ και πέρα. Θέλω πολύ να γνωρίσω έναν άνθρωπο που θα τον αγαπήσω με όλα μου τα κύτταρα και που θα γίνει συνοδοιπόρος μου και θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια πολύ όμορφη οικογένεια. Παράλληλα, δε θα αφήσω και την άλλη μου την οικογένεια τη μεγάλη που είναι το No Limits. Κοιτάω αυτή τη στιγμή να το αναπτύξω με ανθρώπους, με συνεταίρους, με ομάδα, για να μπορέσει να πάει εκεί που πρέπει και η διεθνή του εξέλιξη είναι κάτι που με απασχολεί εδώ και χρόνια και θα γίνει μόνο όταν διευρυνθεί ο πυρήνας του. Θα συνεχίσω να υπηρετώ βέβαια με πολύ σεβασμό και αγάπη και τα Yava που είναι το δεύτερό μου σπίτι και αγαπώ πάρα πολύ και θα προσπαθήσω σίγουρα μέσα σε όλη αυτή τη δυσχερή κατάσταση που ζούμε να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την πατρίδα μου και τους ανθρώπους γύρω μου. Είναι για μένα σίγουρα υψηλός στόχος αλλά και καθόλου ανεδαφικός στο μυαλό μου. Αν όλοι προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε από το βήμα που έχουμε, για να βοηθήσουμε την πατρίδα μας και τους συνανθρώπους μας, τότε σίγουρα θα τα καταφέρουμε.

                                          

 Θα ήθελα να κλείσουμε με μια εικόνα, η οποία έρχεται τώρα στο μυαλό σου που γίνεται η συνέντευξη, η οποία ήταν πολύ συγκινητική είτε εκτυλίχτηκε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα.

Μέσα από τη δράση μου ως οργανώτρια, η πιο συγκινητική μου στιγμή ήταν αυτή που έζησα τώρα. Μετά από 11 χρόνια κοινής πορείας με τον αδελφό μου, να δω αυτόν τον αθλητή που ζούσε 25 ολόκληρα χρόνια για όλο αυτό να φτάνει στη δική του προσωπική αυλαία. Ήταν πολύ συγκινητικό, γιατί τον είδα σαν να ήταν πάλι 18 χρονών να προσπαθεί πάρα πολύ, γιατί ήθελε να δώσει στον κόσμο την καλύτερη δυνατή εικόνα και να ευχαριστήσει το κοινό του. Είδα όλη όλη αυτή τη δύναμη που χρειάστηκε να βρει, για να μπορέσει να φτάσει σε αυτό το σημείο, να αγωνιστεί απέναντι στο κορυφαίο αθλητή αυτή τη στιγμή και είδα και τη δική του τη συγκίνηση, τη σπασμένη του φωνή, το αντίο του, πως αποχαιρέτησε το κοινό του. Ήταν η πιο συγκινητική στιγμή σε όλη αυτή τη διαδρομή. Όμορφες στιγμές και έντονες έχω ζήσει πάρα πολλές. Και πόνο έχω ζήσει αλλά αυτή ήταν η πιο συγκινητική.

Oι φωτογραφίες είναι απ΄το προσωπικό αρχείο της Γεωργίας Μπιτάκου