Say Yes to Loving your body!

Ουφ! Τι κάνουμε? πού σας βρίσκω? Λοιπόν θές, Σάββατο βράδυ δηλαδή, αποφάσια να κάτσω μέσα(όπως και κάθε Σάββατο, δεν είμαι lame) και να δω τα MFF, είναι το Mobile Film Festival, όπου φέτος για την 16η έκδοση τους αποφάσισαν να εστιάσουν στο Women Empowerment, κοινώς στην Ενδυνάμωση των Γυναικών. Στόχος ήταν να έχεις 1 κινητό, 1 λεπτό, 1 ταινία και ένα θέμα: Women Empowerment. Ε λοιπόν έκαναν ρεκόρ συμμετοχών με 1130 ταινίες απο 101 χώρες. Τέλειο? Αφού λοιπόν ήταν ενός λεπτού, είπα να δω μερικά. Φυσικά ήταν όλα spot on για την ισότητα, τη βία, την ελευθερία και την ταυτότητα και τέλος το γυναικέιο σώμα. Μια απο αυτές ήταν η γαλλική 1ος λεπτού ταινία Dites Oui, (Πες ναι)του σκηνοθέτη, Teddy Etienne. Με συγκίνησε, με τάραξε και ταυτόχρονα με νευρίασε! Μιλούσε για την γυναικεία σεξουαλικότητα. Είχε 3 γυναίκες που ήταν στο κρεβάτι, σε threesome με δύο άντρες, ένα ζευγάρι
λεσβίες (ναι, μάθε να το λες σε παρακαλώ και κόψε οτιδήποτε άλλο με αρνητική χρειά, δεν σου αρμόζει) και τέλος μια γυναίκα
τρίτης ηλικίας με λευκά μαλλιά και έναν νεαρό άντρα. Και οι 3 λοιπόν μιλούσαν και κοιτούσαν στην κάμερα.

 

Το bottom line είναι, να πεις ναι στον έρωτα. Με πρόφαση λοιπόν την ταινία που με τάραξε και ειλικρινά πιστεύω πως θα έπρεπε να μπει στα σχολεία, είπα να γράψω ένα λίγο διαφορετικό άρθρο απ’ οτι συνήθως. Κάτσε, που πας? Θα σ’αρέσει! Σε αγαπάω και το ξέρεις αλλά η αγάπη που θα δεις παρακάτω πονάει.

Και τώρα ξεκινάω. Ακού λίγο. Δεν με νοιάζει αν είσαι baby boomer, generation x ή millennial, θέλω να μάθεις να σέβεσαι τη γυναίκα, τα δικαιώματα της και τις δυνάμεις της! Και για να μην παρεξηγηθώ, απευθύνομαι και στα δυο φύλλα. Ως γυναίκα έχω το δικαίωμα να ξέρω να μαστορεύω, ως γυναίκα έχω δικαίωμα να ψηφίζω και ως γυναίκα και άνθρωπος έχω το αδιάσειστο δικαίωμα να κάνω σεξ όποτε θέλω με όποιον θέλω και όσους θέλω, χωρίς να φοβάμαι ταμπέλες του στυλ “αυτή είναι τσούλα” ή “ναι είναι λεσβία επειδή ξέρει τι είναι το ούπα” “ναι πάει με γυναίκες, ανώμαλη είναι” ή το αγαπημένο μου “μα καλά έμπλεξε γριά γυναίκα με γκόμενο 30 χρόνια μικρότερο της?” Βασικά για να μην το κουράζουμε έχω το δικαίωμα να κάνω ο,τι κάνεις κι εσύ! Η ελευθερία μου τελειώνει εκεί που ξεκινάει η δική σου.

 

 

Τι φάση ρε παιδιά? Που ζείτε? Δεν καταλαβαίνω τις ταμπέλες. Δεν με νοιάζουν οι ταμπέλες και δεν θα έπρεπεSay Yes to Loving your body! να νοιάζουν ούτε και εσένα! Το τι κάνει ο καθένας στη ζωή του είναι δικαίωμα του και ούτε σου ζητήσαμε να γίνεις διαιτητής, ούτε τσατσά για να κουμαντάρεις το κρεβάτι μας! Μάθε επιτέλους, να μην είσαι αυτή η κατίνα που κρίνει τη μία και την άλλη και που μεταξύ μας είναι ο,τι πιο lame έχουν δει τα ματάκια μου! Μέχρι τώρα θα έπρεπε να έχεις καταλάβει οτι δεν ζούμε ΠΛΕΟΝ στο 1800.

Το ξέρω οτι το ξέρεις, αλλά για κάποιους άλλους είναι flash news! Όσο περισσότερο συζητάω για την γυναικεία σεξουαλικότητα με φίλους και γνωστούς, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι υπάρχει ακόμη τεράστιο ταμπού γύρω από τη σεξουαλική επιθυμία των γυναικών, με εκπλήσει κάθε φορά, η ιδέα που κρατάει δέσμιες τις γυναίκες σε μια σεξουαλική απάθεια και δυσάρεστης σεξουαλικής αντοχής και έρμαιο των επιθυμιών του άντρα, παρά σε ένα μέρος γευστικής απόλαυσης, όπου είναι και η ίδια dominant σε μια equal σχέση (που για να λέμε του στραβού το δίκιο, ο γυναικείος οργασμός έχει μεγαλύτερη διάρκεια και είναι πιο έντονος)

 

Πάμε λίγο να κάνουμε ιστορία να σου δείξω κάτι. Cult of True Womanhood ή Cult of Domesticity, είναι ένας όρος που χρησιμοποιουν οι ιστορικοί για να περιγράψουν, το “σύστημα αξιών” για τις γυναίκες, για το τι είναι θυληκότητα, για το ρόλο της γυναίκας στο σπίτι, και τη δυναμική σχέση δουλειάς και οικογένειας.

Οι “αληθινές γυναίκες” σύμφωνα με αυτη την ιδέα, έπρεπε να κατέχουν τέσσερις θεμελιώδης αξίες : ευσέβεια, αγνότητα, οικογενειακή ζωή και υποτακτικότητα. Θα σου τα αναλύσω και τα τέσσερα για να είμαστε aligned. Σύμφωνα με την Barbara Welter (η ιστορικός που έγραψε το βιβλίο το 1966 η “αληθινή” ή “Σωστή γυναίκα” έπρεπε να κατέχει και να αξιοποιεί τα παρακάτω:

Ευσέβεια: Η Θρησκεία ήταν το κέντρο της, γιατί σε αντίθεση με τις πνευματικές αναζητήσεις, δεν “έβγαζε” τη γυναίκα απο το “σωστό δρόμο” της οικογένειας. (Εν ολίγοις, το σπίτι ελέγχει τις επιθυμίες των γυναικών, γιατί δικές της δεν πρέπει να έχει)

Αγνότητα: Η γυναίκα δεν έπρεπε να χάσει την παρθενιά της πριν το γάμο και ύστερα να ήταν αποκλειστικά μόνο για τον άντρα της.( Kinder έκπληξη η νύχτα του γάμου δηλαδή)Say Yes to Loving your body!

Οικογενειακή ζωή: Η σωστή θέση της γυναίκας ήταν στο σπίτι και να δημιουργήσει καταφύγιο για τον άντρα και τα παιδιά της. Φυσικά, οι δουλειές του σπιτιού ήταν αποκλειστικά “δική της” δουλειά. Και απαγορευόταν η ανάγνωση στο οτιδήποτε άλλο εκτός απο θρησκευτικές βιογραφίες (omg….)

Υποτακτικότητα: Οι αληθινές γυναίκες έπρεπε να είναι τόσο υποτακτικές και υπάκουες “όπως τα μικρά παιδιά” επειδή οι άνδρες θεωρούνταν ανώτεροι των γυναικών “με το διορισμό του Θεού”.(τι προβλήματα ανωτερότητας θα είχε αυτός που το σκέφτηκε αυτό) H Welter αναφέρει, οτι η γυναίκα ήταν αδυναμή ψυχικά και σωματικά να αφήσει το σπίτι της και οτι το να στηριζεται στον άντρα της για προστασία. Αυτά ξέρεις πότε ήταν? ΤΟ 1800!!

 

Μου  είναι αδύνατον να πιστέψω, οτι η ανθρωπότητα πλέον έχει ρομπότ για να κάνουν χειρουργία αλλά η γυναίκα δεν μπορεί να απολαύσει ελεύθερα το σεξ ενω ο άντρας να ‘εχει τιμητικούς τίτλους “macho man”, “alpha male”. Σου έχω νέα άνθρωπε της διπλανής πόρτας, chances are, η όποια γυναίκα στη ζωή σου, είναι macho woman και alpha female!

 

 

 

Σου κάνω μια λίστα με fun facts, που θα έχουν έναν εκπαιδευτικό και απελευθερωτικό χαρακρτηρα: (όλα για την γυναίκα, μην ξεχνιέσαι)

1: Μια γυναίκα μπορεί να έχει οργασμό και απο τη θηλή! ( ω ναι!)
2: Το λιπάντικο μπορεί να οδηγήσει σε πιο δυνατούς οργασμούς (για τους λάτρεις του natural μπορείς να βάλεις και coconut oil!)
3: Οι gay γυναίκες έχουν τους περισσότερους οργασμούς! (Sorry, straight κορίτσια) Έρευνα. έδειξε οτι οι straight ολοκλήρωναν το 61.6% των φορών, ενώ οι gay το 74.4!! Και για τις bi το  58% των φορών! (get down to business, ladies)
4: To sex στην τρίτη ηλικία μπορεί να βελτιώσει τη δημόσια υγεία
5: Ο γυναικείος οργασμός μπορεί να είναι καλύτερος στα 80 απ’ οτι στα 20!

Και το 5+1 μου για σένα και μόνο

5+1: Period sex is actually the best sex! Ναι, άλλο ένα ταμπού που δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πέφτουν χασκογελάκια ή cringe φάτσες. Grow up! (με αγάπη)

Αυτά λοιπόν, είχα να σου πω. Ο,τι και να είσαι και σε όποια πανέμορφη ηλικία και να βρίσκεσαι, γιατί η κάθε ηλικία έχει τη χάρη της, να ξέρεις οτι το σεξ είναι υγεία, είναι ζωή, είναι ανάγκη και μην επιτρέψεις ποτέ σε κανέναν να υπονομεύσει το πως επιλέγεις ΕΣΥ να εκφραστείς με το σώμα σου.Say Yes to Loving your body! Όσο αντέχεις και όσο μπορείς, παίξε!Η ζωή είναι πολύ μικρή για….μικρότητες και σεξισμούς. Τέτοιες ιδέες πλέον δεν θα έπρεπε να επικροτούνται. Μην αφήσεις ποτέ κάποιον να σου πει που είναι η θέση σου, το οτι μπορείς να χαρίσεις ζωή είναι δώρο, δεν λέω, αλλά δεν είσαι μηχανή για να βγάζει μόνo μωράκια! Ευχαριστήσου το! Και για ο,τι χρειαστείς, μπορείς να μου στείλεις και να το συζητήσουμε!

Θα σε αφήσω με κάτι εξίσου σημαντικό! Συγκατάθεση! Προβληματικός (το λιγότερο) είσαι όταν δεν έχεις τη συγκατάθεση!
Μην υποθέτεις ποτέ! Ρώτα πριν συνεχίσεις.. Ένας καλός εραστής είναι καλός ακροατής. Ένας κακός ακροατής είναι στην καλύτερη περίπτωση ένας κακός εραστής και στη χειρότερη ένας βιαστής! Άρα, stay safe and protected και αγάπα το σώμα σου!

Σου βάζω το link την ταινία Dites Oui (Say Yes) και το site για το MFF μήπως θες να κάνεις
browse.
https://www.mobilefilmfestival.com/en/?vid=12476
https://www.mobilefilmfestival.com/en/

Επίσης, αυτό εδώ είναι και το The Cult of True Womanhood της Barbara Welter
https://homosexus.hypotheses.org/files/2008/12/b-walter-19662.pdf

Με αγάπη,
H Slow Fashionista σας,
Mαργαρίτα