rsz_wedding_beauty_tips_cover

Beauty tips γάμου: Όλα όσα πρέπει να κάνετε μέχρι τη μεγάλη μέρα

Το PrimaDonnaVera.gr σας παρουσιάζει τη λίστα ομορφιάς μέχρι την ημέρα του γάμου σας:

9-12 μήνες πριν

· Αποφάσισε σχετικά με τον προϋπολογισμό ομορφιάς του γάμου σου. Μην ξεχάς να συμπεριλάβεις στα σχέδιά σου οποιαδήποτε περιποίηση πριν τη μέρα του γάμου, όπως η περιποίηση προσώπου.

· Δημιούργησε ένα φάκελο ομορφιάς που περιέχει σημειώσεις, φωτογραφίες και αποκόμματα περιοδικών, για να σου δώσει έμπνευση για τη μεγάλη μέρα.

· Βρες ποια σαλόνια ομορφιάς ή ποιοι τοπικοί makeup artists παρέχουν υπηρεσίες για το χτένισμα και το μακιγιάζ του γάμου. Ζήτησε, επίσης, και τη λίστα τιμών, καθώς αυτό είναι κάτι που μπορεί να περιορίσει τις επιλογές σας.

· Αποφάσισε αν μπορείς να πας εσύ κάπου τη μέρα του γάμου σου για να σου φτιάξουν τα μαλλιά και για το νυφικό μακιγιάζ ή αν επιθυμείς να ο κομμωτής και ο makeup artist να έρθει στο χώρο σου.

· Αν σκέφτεσαι για ένα νέο κούρεμα ή νέο χρώμα στα μαλλιά σου για το γάμο σου, τότε η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις δοκιμές είναι αυτήν τη χρονική περίοδο.

· Επισκέψου τον οδοντίατρό σου, για να διορθώσεις τυχόν θέματα που μπορεί να έχεις με την οδοντοστοιχία σου.

6-9 μήνες πριν

· Αφού πρώτα βρεις τον κομμωτή και τον makeup artist, προγραμμάτισε το δοκιμαστικό για το νυφικό μακιγιάζ και το νυφικό χτένισμα.

· Αν αποφασίσεις να κάνεις ένα δικό σου μακιγιάζ, τότε είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για να αρχίσεις να δοκιμάζεις χρώματα, look και στιλ.

4-6 μήνες πριν

· Προγραμμάτισε το σημείο, όπου θα γίνουν το μακιγιάζ και το χτένισμα τη μέρα του γάμου.

· Επισκέψου ένα δερματολόγο, αν έχεις μικρά θέματα με το δέρμα σου, τα οποία θέλεις να αντιμετωπίσεις πριν το γάμο σου.

· Δοκίμασε οποιαδήποτε θεραπεία προσώπου και σώματος θέλεις να κάνεις, προκειμένου να σιγουρευτείς ότι δεν έχουν κάποια ανεπιθύμητη αντίδραση με το δέρμα σου. Σχεδίασε, λοιπόν, ένα πλάνο με την αισθητικό σου για τις υπηρεσίες που θέλεις να σου παρέχει.

· Συμβουλέψου έναν ειδικό για τα φρύδια, αν χρειάζεται να αφήσεις τα φρύδια σου να μεγαλώσουν ή αν χρειάζεται να τους αλλάξεις το σχήμα.

1 μήνα πριν

· Κάνε μία ολική περιποίηση

· Ξεκίνα μία προαιρετική θεραπεία λεύκανσης δοντιών στο σπίτι ή απευθύνσου σε έναν ειδικό.

2 εβδομάδες πριν

· Αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα, ανανέωσε το χρώμα στη ρίζα.

· Ετοίμασε σαφείς οδηγίες για το μέρος που θα ετοιμαστείς την ημέρα του γάμου σου και μοίρασέ τις σε όλες εκείνους που σχετίζονται με το χτένισμα, το μακιγιάζ και γενικά με την περιποίησή σου.

· Δημιούργησε μία λίστα με τα στοιχεία επικοινωνίας των ανθρώπων που θα φροντίσουν για την ομορφιά σου και σημείωσε την ώρα άφιξής τους.

· Προγραμμάτισε το μανικιούρ και το πεντικιούρ σου για μία μέρα πριν από το γάμο.

· Για να εξοικονομήσεις χρόνο, είναι προτιμότερο να προπληρώσεις όλες τις προγραμματισμένες υπηρεσίες ομορφιάς που θα σου παρασχεθούν την ημέρα του γάμου σου.

1 εβδομάδα πριν

· Επιβεβαίωσε όλα τα ραντεβού ομορφιάς.

· Φτιάξε τα φρύδια σου, κάνε αποτρίχωση κτλ.

· Φρόντισε να φέρει μία παράνυφος ή μία φίλη σου όλα τα αξεσουάρ μαλλιών και οποιαδήποτε άλλα αξεσουάρ χρειάζεσαι για τη μέρα εκείνη στο μέρος που θα ετοιμαστείς, για να μην αγχώνεσαι και ανησυχείς για αυτό το θέμα.

· Ξεκίνα να πακετάρεις όλα όσα θεωρείς ότι θα χρειαστείς εκείνη τη μέρα.

· Κάνε την τελική περιποίηση προσώπου και σώματος, για να εξασφαλίσεις τη μέγιστη λάμψη για την ημέρα του γάμου σου.

1-2 μέρες πριν

· Άπλωσε ένα προϊόν μαυρίσματος, αν χρησιμοποιείς, διαφορετικά επισκέψου ένα κέντρο αισθητικής για επαγγελματική εφαρμογή.

· Κάνε το μανικιούρ και το πεντικιούρ. Καλό είναι να κρατάς μαζί σου και τα δικά σου χρώματα τη μέρα του γάμου σου, ώστε να μπορείς διορθώσεις μικρά σπασίματα ή ατυχήματα εκείνη τη στιγμή.

· Λούσε τα μαλλιά σου τελευταία φορά πριν το γάμο σου. Τα μαλλιά που δεν είναι φρεσκολουσμένα διατηρούν πολύ καλύτερα το χτένισμα.

· Κάνε μία βαθιά ενυδάτωση στα μαλλιά σου, την οποία έχει εγκρίνει πρώτα ο κομμωτής σου.

· Άπλωσε μία μάσκα προσώπου στο σπίτι, την οποία σου έχει συστήσει η αισθητικός σου και μόνο αν είσαι σίγουρη ότι δε θα σου προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητη παρενέργεια.

Ημέρα γάμου

· Κάνε ένα ντους 4-5 ώρες πριν την ώρα του γάμου, φορώντας ένα σκουφάκι ντους για να προστατέψεις τα μαλλιά σου.

· Φτιάξε τα μαλλιά σου 3 περίπου ώρες πριν από την ώρα του γάμου.

· Αφού πρώτα έχεις τελειώσει με το χτένισμα των μαλλιών, ξεκίνα το μακιγιάζ σου τουλάχιστον 2 ώρες πριν την τελετή.

· Μην ξεχάσεις να ενυδατώσεις τα χέρια σου και ελέγξεις ξανά το μανικιούρ σου. Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα πάνω σε σένα στο δαχτυλίδι του γάμου.

· Ανανέωσε το μακιγιάζ σου, αυτό που αποκαλούμε τελευταίες πινελιές, λίγο πριν ξεκινήσεις για την τελετή.

· Βάλε το άρωμα μόλις φύγεις από εκεί όπου ετοιμάστηκες, ώστε το άρωμα σου να έχει την ίδια ένταση και μεγαλύτερη διάρκεια μόλις φτάσεις στην τελετή.