bed decor cover

Πως να διακοσμήσετε το χώρο σας σαν επαγγελματίες

1.Επιλέξτε το τέλειο χρώμα: Διαλέξτε μία απόχρωση του λευκού, ένα χρώμα που κολακεύει κάθε γήινη απόχρωση ή μία σκούρα απόχρωση του σοκολά ακόμα και μαύρο! Την οροφή κρατήστε τη σε ιβουάρ-κρεμ αποχρώσεις για να δώσετε ύψος στο χώρο.

                                                               white-paint-colors
by  Ρία Κατσαΐτη

2. Κάντε το μπάνιο σας να μοιάζει σαν μπάνιο ξενοδοχείου: Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχουν σκόρπια πράγματα γύρω-γύρω εκτός αυτά που είναι τοποθετημένα μέσα σε τακτοποιημένα καλαθάκια ή κουτάκια. Διπλώστε τις πετσέτες σας σε μορφή ρολού και τοποθετήστε τις μέσα σε ένα καλάθι ή σε μία άδεια επιφάνεια που να εξυπηρετεί. Δώστε φρεσκάδα στον χώρο με ένα φυτό εσωτερικού χώρου.

                                                      bathroom-decor

3. Προσθέστε καθιστικό στο υπνοδωμάτιο σας:Αν ο χώρος είναι μεγάλος,τότε ένα bench στην άκρη του κρεβατιού ή μια πολυθρόνα με ένα side table στην άκρη του δωματίου ή σε κάποιο παράθυρο θα δώσει μια elegant νότα στη διακόσμηση και θα δώσει την εντύπωση ενός μεγαλύτερου χώρου.
                                                   bedroom decor

4. Διακοσμήστε το coffee table σας σαν επαγγελματίες:Επιλέξτε κάτι μεγάλο και εντυπωσιακό για το κέντρο: μία σύνθεση λουλουδιών σε ένα ενδιαφέρον βάζο, μία γυάλα (ίσως γεμισμένη με κοχύλια ή κάτι άλλο). Γύρω από το κεντρικό σημείο στήστε κάποια βιβλία, κηροπήγια, αγαλματάκια ή κάποιο είδος κεραμικής. Κάντε το να δείχνει αρκετά ενδιαφέρον και να το ανανεώνετε συχνά.
                                                   coffee-table-decor

5. “Στρώματα” φωτισμού: Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός είναι απαραίτητος. Τοποθετήστε  φωτιστικά δαπέδου διαφορετικών υψών μέσα στο χώρο. Τα φωτιστικά οροφής (κρεμαστά και πολυέλαιοι) μπορούν να τοποθετηθούν χαμηλά πάνω από τραπεζαρίες, στο κατάλληλο ύψος, ώστε  να μην κουτουλάει κανείς το κεφάλι του. Οι απλίκες θα ήταν καλό να τοποθετούνται σε μεγάλους χώρους (δεξιά και αριστερά στο τζάκι, πάνω από κονσόλες με ένα art στη μέση).

                                                 sitting-room-decor

6. Κάντε το χώρο σας “φιλόξενο” με απλά βήματα: Όποτε βάζω μια λευκή ορχιδέα μέσα στο χώρο μου (είτε είναι το υπνοδωμάτιό μου είτε το γραφείο μου ή το καθιστικό μου) αμέσως δημιουργείται ένα φιλόξενο και “φρέσκο” περιβάλλον. Τα φυτά (αυτό το λέω πάντα) δεν πρέπει να απουσιάζουν από κανένα προσωπικό ή επαγγελματικό χώρο. Επιπλέον “πετάξτε” ένα όμορφο ριχτάρι στον καναπέ σας, στρώστε τα μαξιλάρια σας σωστά, για να πάρουν ξανά τον όγκο τους, ανοίξτε ένα art book σε μία όμορφη φωτογραφία και γυρίστε σελίδα όποτε τη βαρεθείτε (Ναι! Και αυτό το κάνω συνέχεια).

                                                      sitting-room-decor-1

7. Μην ξεχνάτε τους εξωτερικούς χώρους: Ο εξωτερικός χώρος, όπως και ο εσωτερικός, θα πρέπει να διαμορφώνεται ανάλογα με τη χρήση που θα του κάνουμε. Χωρίστε τον νοητά σε δωμάτια. Τι θα κάνατε στο καθένα; Αν υπάρχει χώρος, κάντε μία τραπεζαρία, ένα καθιστικό ακόμα και μία γωνία με μία πολυθρόνα (με ύφασμα κατάλληλο για εξωτερικό χώρο) με ένα mini bar για πιο χαλαρωτικές στιγμές.

                                                      chairs

 

8. Δημιουργήστε μία καλή πρώτη εντύπωση στους καλεσμένους σας: Στατιστικά, έχετε 8 δευτερόλεπτα από την είσοδο, για να δείτε την πρώτη εντύπωση των καλεσμένων σας. Συνήθως το hallway είναι αυτό που δίνει την πρώτη εντύπωση, αφού είναι το πρώτο δωμάτιο που συναντάμε. Ένας ατμοσφαιρικός φωτισμός, ένα art στον τοίχο και μία κονσόλα σίγουρα θα δημιουργούσαν ένα καλαίσθητο σκηνικό. Για τους πιο τολμηρούς, ένα διαφορετικό χρώμα στην πόρτα εισόδου θα δώσει την εντύπωση ότι έχετε φροντίσει σίγουρα για το χώρο σας.

                                                    minimal-decor

9. Δώστε ύψος στο χώρο σας: Για να υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι ψηλότερος και τα παράθυρα μεγαλύτερα από ότι πραγματικά είναι, κρεμάστε τις κουρτίνες σας όσο πιο ψηλά γίνεται και όχι από εκεί που ξεκινάει το παράθυρο.

                                                   sitting-room-decor-2

10. Μην το κάνετε να δείχνει βαρετό: Προσωπικά, μου αρέσει να έχω διαφορετικά ύψη στα διακοσμητικά μαξιλάρια για να υπάρχει περισσότερο ενδιαφέρον. Κάντε τα μικρά με ένα έντονο χρωματικό pattern και τα μεγάλα μονόχρωμα ή το αντίστροφο. Μπορείτε να διαφοροποιείτε και τις υφές τους ανάλογα την εποχή.

                                                   sofa-decor