Προτάσεις για γιορτινά υφάσματα

by Σπύρος Καλαματιανός                                                                                                                       

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Ερωτόκριτου Κιμιωνή

Σήμερα Τετάρτη και μιας και πλησιάζουν οι γιορτές αποφάσισα να δείξω σε εσάς, μια ιδιαίτερη πρόταση. Για εσάς που θα επιλέξετε να ράψετε κάτι σε κάποια μοδίστρα, σε εσάς που έχετε αγάπη και μεράκι με το ράψιμο και το βελονάκι, σε εσάς που είστε ανήσυχοι και θέλετε να δημιουργήσετε κάτι γιορτινό, ένα δώρο βρε αδερφέ στους αγαπημένους σας ή σε εσάς τους ίδιους…

Έτσι λοιπόν πήγα στο ατελιέ του αγαπημένου μου φίλου από την Κρήτη Ερωτόκριτου Κιμιωνή με υποδέχτηκε με χαρά και με την γνωστή του τρέλα τις δικές του προτάσεις υφασμάτων για τις γιορτές. Αλλά επειδή δεν θα τα πει καλύτερα από εμένα πάμε να δούμε τι είπε αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Primadonnavera.gr.

erot3

Ποιες είναι οι προτάσεις υφασμάτων του Fashion Erotokritos για τις γιορτινές μέρες του Δεκεμβρίου;                                

Οι γιορτές είναι μέρες λάμψης, ευτυχίας, βάζουμε όλοι τα καλά μας για να βρεθούμε με τους δικούς μας ανθρώπους, να υποδεχτούμε το νέο έτος, να αφήσουμε πίσω τα πάντα και να κάνουμε μία νέα αρχή, έτσι όπως είθισται άλλωστε. Οπότε οι προτάσεις που κάνουμε για υφάσματα είναι γκλίτερ, μπροκάρ με επικάλυψη φόιλ, παγέτες, δαντέλες, βελούδα, άλλωστε το βελούδο φέτος είναι must, σε οποιοδήποτε χρώμα, είτε μονόχρωμο, είτε σε πιο περίεργα, ρουμπινί, αμέθυστο λίθο κ.α. Επίσης το μαύρο ύφασμα που έχει γκλίτερ, φέτος το μαύρο έχει μία λάμψη παραπάνω και νομίζω ότι είναι το πιο κατάλληλο ύφασμα γι΄ αυτές τις γιορτές.

Αυτές είναι οι ιδανικές επιλογές για τον μήνα του Δεκεμβρίου, αλλά όπως είδατε ο Ερωτόκριτος μας είπε και ποια υφάσματα είναι must για τον Χειμώνα 2016/17. Επίσης θέλησα να πάρω την δική του εκδοχή για την λέξη ύφασμα.

Όταν ακούς την λέξη ύφασμα τι εικόνες κάνεις;

Η λέξη ύφασμα είναι συνυφασμένη με εμένα. Το ύφασμα και εγώ νιώθω ότι είμαστε ένα. Απ το ύφασμα ξεκίνησα να ζω ήταν το ξεκίνημα της επαγγελματικής μου καριέρας. Αγαπήθηκα με πάθος μαζί τους και προέκυψε ένας έρωτας μεταξύ μας. Από αυτό τον έρωτα προέκυψε και ένα παιδί τα κοστούμια για άνδρες και γυναίκες Prince Erotokritos. Από τα υφάσματα εμπνέομαι και ζω. Οπότε με το που ακούω την λέξη ύφασμα νιώθω ότι είμαι εγώ.

Αυτά μου είπε όσον αφορά για τα υφάσματα και έφυγα γρήγορα, γρήγορα γιατί έπρεπε να πάω στα υπόλοιπα θέματα και ο Ερωτόκριτος βρισκόταν σε ετοιμασίες για τις νέες συλλογές κουστουμιών του. Τις οποίες θα τις δούμε την τελευταία ημέρα των επιδείξεων της έκθεσης Bridal Expo που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στο Ζάππειο Μέγαρο και την άλλη θα την δούμε στο 2Ο ΝGFL που πρόκειται να γίνει τον Μάρτιο στο Παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πιστεύω να πήρατε χρήσιμες πληροφορίες και ιδέες για όμορφες, γιορτινές δημιουργίες…

erot1