christmas-gifts-cover

Εντυπωσιακές και οικονομικές ιδέες για τα δώρα της Πρωτοχρονιάς

by Έπη Τρίμη

Τι και αν διανύουμε μια περίοδο κρίσης; Τι και αν περνάμε μια φάση κακοδιαθεσίας; Όλα αυτά απομακρύνονται ως δια μαγείας όπως το σύννεφο που το απομακρύνει ο αέρας.

Πάντα μπορούμε να είμαστε γενναιόδωροι με την προϋπόθεση πως το επιθυμούμε, με τη ψυχή μας. Δώρα ευτελούς αξίας από πράγματα που εμείς μαγειρέψαμε, ή που αγοράσαμε από το super market, από ένα πολυκατάστημα παιχνιδιών ή ακόμη και από ένα bazaar μπορούν να μετατρέψουν τη προσφορά μας σε δώρο ανεκτίμητο.

Δεν έχει σημασία η τιμή, αλλά η αγάπη και η θετική ενέργεια του δώρου μας.

Τι πρέπει να λάβουμε στα υπόψη;

  • Καλό θα ήταν από πριν να έχουμε ορίσει ένα budget έτσι ώστε να μην έχουμε απόκλιση απ’ αυτό πάνω από +- 10%.
  • Να ετοιμάσουμε μια λίστα με όσους θέλουμε ή έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε ένα δώρο.
  • Να έχουμε ένα σημειωματάριο που θα γράφουμε τα μεγέθη αλλά και τις ανάγκες και προτιμήσεις των αγαπημένων μας.
  • Να υπολογίσουμε τις έκτακτες προσκλήσεις.

Από πού μπορούμε να κάνουμε αγορές;

Οι αγορές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή όπου μας ευχαριστεί αλλά και όπου κάτι μας τραβήξει το μάτι. Μην θεωρείτε πως ένας πλανόδιος πωλητής είναι ανάξιος προσοχής.  Ένα φιλανθρωπικό bazaar πάντα έχει αντικείμενα ενδιαφέροντα. Το super market μπορεί να βγάζει μια σειρά Lux delicatessen προϊόντων. Ένα βιβλιοπωλείο να κλείνει και να έχει θαυμάσια βιβλία. Μια μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών να είναι στην περιοχή σας και να έχει δώρα από 5€. Η γνωστή σε όλους μας αλυσίδα έχει τεράστια ποικιλία ειδών σε τιμές ασυναγώνιστες. Τα δώρα δεν έχουν οικονομική αξία αλλά συναισθηματική. Τέλος, το σωστό δώρο στον σωστό παραλήπτη είναι το ζητούμενο.

christmas-gifts-3 christmas-gifts-2 christmas-gifts-1

Ιδέες αγορών:

Παντόφλες Χριστουγεννιάτικες, πιτζάμες γιορτινές, κάλτσες με ταρανδάκια και άλλα χαρούμενα της εποχής. Πιάτα, κούπες και ποτήρια με γιορτινό θέμα. Αρωματικά sticks  και κεριά σε μια ξύλινη συσκευασία. Ένα χειροποίητο γούρι για το σπίτι. Μια κρεμάστρα ρούχων ζωγραφισμένη από εμάς.

Μια κουβέρτα και  παντόφλες είναι πάντα ευπρόσδεκτα σε μεγάλους ανθρώπους. Ένα βάζο με Χριστουγεννιάτικο θέμα γεμισμένο με ξηρούς καρπούς, ενδιαφέρον. Κούπες καφέ μέσα σε ένα καλάθι που περιέχει μαρμελάδες, κέικ άλλες σπιτικές λιχουδιές ευπρόσδεκτο, για το πρώτο πρωινό του χρόνου.

Δώρα της τελευταίας στιγμής, μπορεί να είναι ένα κουτί με σπιτικές τρούφες σοκολάτας.  σε ένα ωραίο βάζο μαρμελάδας, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, ένα κρασί, αρωματικά βότανα, ακόμα και ένα φαγητό που εμείς μαγειρέψαμε. Πράγματα δηλαδή που συνήθως υπάρχουν στο σπίτι μας ή σε ένα κοντινό super market.

christmas-gifts-7 christmas-gifts-5 christmas-gifts-4

Ας πάμε στο περιτύλιγμα 

Ένα περιτύλιγμα παρουσιάζει το χαρακτήρα μας, δείχνει το γούστο μας και βέβαια ανυψώνει τον απέναντι μας. Κάνει και το πιο ευτελές δώρο αντικείμενο ιδιαίτερο και μοναδικό.

Στην εποχή που η ανακύκλωση έχει πάρει τα πάνω της και αποτελεί τρόπο ζωής, όλοι έχουμε στα σπίτια μας κορδέλες, κουμπιά, χάντρες, περιοδικά, εφημερίδες, βάζα από μαρμελάδα.

Στα χαρτοπωλεία αλλά και στα μαγαζιά με είδη συσκευασίας, μπορούμε να προμηθευτούμε χαρτιά τύπου craft, εντυπωσιακές κορδέλες, μαρκαδόρους, κιμωλίες, σφραγίδες, κουτιά, χαρτοσακούλες  και γενικά όσα αντικείμενα είναι ασήμαντης αξίας αλλά μας  τραβούν την προσοχή.

christmas-gifts-15 christmas-gifts-16 christmas-gifts-14

Καλό θα ήταν να έχουμε ένα μεγάλο κουτί στο σπίτι μας όπου θα αποθηκεύουμε μικροαντικείμενα που κατά καιρούς μαζέψαμε. Μπορεί να είναι ένα κουβάρι μαλλί, γραμματόσημα, παλιές φωτογραφίες της οικογένειας, μικρές φιγούρες Χριστουγεννιάτικες, ακόμη και τα διακοσμητικά που βάζουμε στα ποτήρια όταν σερβίρουμε ένα cocktail.Δαντέλες, φιγούρες Χριστουγεννιάτικες, ένα σχοινί, αυτοκόλλητα, σουπλά από τσόχα, μια καρφίτσα, ένα όμορφο διακοσμητικό τα κρατάμε ως κόρη οφθαλμού.

Αν μάλιστα έχετε και παιδάκια είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα απασχολήσετε δημιουργικά.

Θα χρειαστεί να έχετε υπομονή, ένα μεγάλο τραπέζι, κόλλα, ψαλίδι, θερμόκολλα και όσα υλικά συσκευασίας έχετε ανάγκη.

Χρόνια πολλά, δημιουργικά!

christmas-gifts-8 christmas-gifts-13 christmas-gifts-12 christmas-gifts-10