40 ΧΡΟΝΙΑ ATELIER LOYKIA

Η Plus More 360 με την αφορμή των 40 χρόνων δημιουργίας του Atelier Loukia, παρουσιάζει το Loukia Omnium Gatherum by Apivita. Το ιστορικό ατελιέ Υψηλής Ραπτικής, με μεγάλο χορηγό την Apivitα, γιορτάζει την έμπνευση και το όραμα της Ελληνίδας σχεδιάστριας, με μία σειρά εκδηλώσεων, ανάλογων της πορείας, του μύθου και του ονόματος του Atelier Loukia.

Όλος ο καλός κόσμος της μόδας και όχι μόνο έδωσε το παρών στον φανταστικό χώρο του παλιού χρηματιστήριου Αθηνών. Η γνωστή και καταξιωμένη σχεδιάστρια υψηλής ραπτικής Λουκία, γιόρτασε τα 40 χρόνια που συμπληρώνει ο ιστορικός οίκος της, όπου έχει ντύσει τις ωραιότερες Ελληνίδες και όχι μόνο Atelier Loukia. Όσοι βρεθήκαμε εκεί παρακολουθήσαμε ένα εξαιρετικό fashion show, η πολύ βαριά ιστορία του πασίγνωστου οίκου μόδας συναντήθηκε με το σήμερα και τη νέα συλλογή Φθινόπωρο/Χείμωνας 2016-2017.

Μία συλλογή που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους. Φυσικά η ψυχή της βραδιάς ήταν η ίδια η σχεδιάστρια (που μίλησε πάλι μέσα από την δουλειά της, όπως κάνει τόσα χρόνια άλλωστε, πολύ πετυχημένα, σεμνά, ταπεινά, αγάπη και με μία σοβαρότητα, δεν είναι τυχαίο που είναι τόσα χρόνια στην πρώτη γραμμή). Η τραγουδοποιός Nalyssa Green επιμελήθηκε την υπέροχη μουσική που πλαισίωσε την βραδιά. Η λήξη του ντεφιλέ συνοδεύτηκε με τα εγκαίνια μιας ομαδικής φωτογράφικης έκθεσης ΄΄Οmnium by Aprivita΄΄ η οποία ήταν αφιερωμένη στο έργο της σχεδιάστριας, στην οποία συμμετέχουν τα πιο δυνατά ονόματα της φωτογραφίας σήμερα. Η έκθεση που θα διαρκέσει από 1 έως 10 Νοεμβρίου, θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό κατάστημα του παλιού Ιανού (Σταδίου 45 και Αρσάκη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την πώληση των φωτογραφικών έργων θα διατεθούν για την ενίσχυση της δράσης Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ανθρωπιστική βοήθεια σε ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, μία δράση όπου ανήκει στο πλαίσιο του προγράμματος Act4 Greece, μία καινοτόμο πρωτοβουλία για την προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής. Αξίζει κανείς να επισκεπτεί την ιστοσελίδα: loukiaomniumfatherum.com. Εγώ με την σειρά μου θα ήθελα κάθε επιτυχία και καλό σε μία πραγματική κυρία (όπως λένε στον χώρο) της Ελληνικής μόδας. Αυτά για σήμερα. Ραντεβού ξανά στο επόμενο άρθρο. Εως τότε να αγάπατε την Ελληνική μόδα…