5+1 Ethical Gifts….for Her!!!

Καλημέρα!Καλησπέρα! Σε όποια άκρη και να είσαι, τώρα είναι η ώρα μας. Αν θυμάσαι καλά, σου
είχα πει οτι έψαχνα δωράκια για την μαμι και τον ανιψιό, τα οποία έπρεπε να είναι στο γούστο τους
και να είναι και sustainable δωράκια!Ο ανιψιός πήρε τα δικά του και όλα καλά και τώρα ψάχνω για
τη μήτηρ!
Η κάθε γυναίκα, σε όποια ηλικία και να είναι έχει δικαίωμα στην ομορφιά και την περιποίηση, με τις καλύτερες προυποθέσεις, είτε είναι make-up, είτε ρούχο και παπούτσια κλπ. χωρίς να είναι εις βάρος του πλανήτη και της κοινωνίας, δηλαδή να μην επιβαρύνει τον πλανήτη με άλλα σκουπίδια και φτηνά υλικά που δύσκολα ή και καθόλου δεν μπορούν να ανακυκλωθούν. Και των ανθρώπων που δούλεψαν και πάσχισαν για να φτιάξουν το οτιδήποτε εμείς απολαμβάνουμε, να είμαστε σίγουροι για τις συνθήκες που κατασκευάστηκε το κάθε τι. Ως δηλαδή, ηθικοί καταναλωτές για εμάς, έτσι πρέπει να είναι και τα δώρα μας στους αγαπημένους μας ανθρώπους, ηθικά, όμορφα, δυναμικά και να μπορούν να τα χαρούμε για πολύ καιρό.

Οι παρακάτω λίστα 5+1 έχει διάφορα όμορφα και out of the box δωράκια που θα βάλουν σε
σκέψεις τις γυναίκες της ζωής σου!

 

1) Θα ξεκινήσω με κάτι που μπορεί να φανεί αστείο αλλά είναι πάρα πολύ βοηθητικό για κάποιον που τώρα θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στο sustainability, ξεκινώντας απο το πλαστικο. Το βιβλίο F**k Plastic, είναι τυπωμένο σε FSC χαρτί, και έχει 101 tips για το πως μπορούμε να μειώσουμε το πλαστικό στη ζωή μας και να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους!

2)Θέλω να κάνουμε ένα step back και να πάρουμε μια ανάσα! Σίγουρα όλοι έχουμε ανθρώπους στη ζωή μας που έχουν έμμηνο ρύση. Αυτό εδώ είναι ένα δώρο όχι μόνο για σένα, αλλά και για την μαμά σου, τη φίλη σου, την κοπέλα σου. Μιλάω για το Mooncup. Tο ήξερες οτι τα ταμπόν και οι σερβιέτες μαζί με τη συσκευασία τους, παράγουν περισσότερο απο 200.000 τόνους απορριμάτων ετησίως και όλα περιέχουν πλαστικό?! Στην πραγματικότητα το 90% απο τις σερβιέτες είναι πλαστικό! Οπότε σου παρουσιάζω το mooncup, που είναι επαναχρησιμοποιούμενο, απο σιλικόνη, και ειδικό για γυναίκες με αλλεργίες. Φοριέται όπως και το ταμπόν, μόνο που δεν απορροφάει, αλλά το συλλέγει την έμμηνο ρύση.
Να ξέρεις οτι η εταιρεία φτιαγμένη απο γυναίκες για γυναίκες έχει κερδίσει το Ethical Consumer Best Buy Award!

 

3)ΘΑ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙΣ με αυτά τα τέλεια wraps! Τα wraps ήρθαν για να αντικαταστήσουν το οτιδήποτε πλαστικό που τυλίγουμε τροφές
(και μη θα έλεγα). Είναι πλενώμενο, χωρίς πλαστικό και είναι απο μελλισοκέρι! Τα σχέδια τους είναι πανέμορφα και κάθε σπίτι που θεωρείται οικολογικό πρέπει να το έχει! (μαμά σου ‘φεξε!) Είναι το BeeBee Wraps! Σχέδιο και κατασκευή made in UK! Η εταιρεία Βeebee & Leaf, έχει ως αποστολή να μειώσει τη μόλυνση του περιβάλλοντος απο πλαστικό με ένα πανέμορφο αντικαταστάτη!
Αυτό είναι το sandwich pack! Τέλειο!

4)Mum is the word! Και αφού έψαχνα για τη μάμι, βρήκα αυτό το πανέμορφο LA Jewellery Fair Trade ‘Mums The Word’ Recycled Silver
Necklace, που είναι απο ανακυκλώσιμο Fair Trade ασήμι,χειροποίητο. Δίκαιο Εμπόρειο, σε Δίκαιο Εμπόρειο, σε περίπτωση που δεν ξέρεις,είναι το εξής: Η Fair Trade Hellas οραματίζεται έναν κόσμο όπου ο υπεύθυνος καταναλωτισμός διέπει τις εμπορικές πρακτικές και δομές. Έναν κόσμο δικαιοσύνης και ισότητας, απαλλαγμένο από τη φτώχεια, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον είναι σεβαστά. Ένα πολύ όμορφο και sustainable δώρο που θα κάνει την καρδιά της μανούλας σου να σκιρτίσει(η δικιά μου έκλαιγε), που θα το χαρεί για αρκετό καιρό! Και έρχεται και σε τέλειο περιτύλιγμα απο επίσης ανακυκλώσιμο υλικό!

5)Για τους λάτρεις του χρυσού, σας έχω αυτό το Lily Flo Recycled Gold Letter Necklace! Είναι ένα τσακ πιο pricey απο τα προηγούμενα δωράκια, αλλά αξίζει για την ομορφιά του και το sustainability του! Είναι απο ανακυκλώσιμο χρυσό και eco friendly υλικά. Μπορείς να έχεις το δικό σου αρχικό ή να το κάνεις δώρο σε άντρα και γυναίκα! Θα είναι ένα όμορφο κόσμημα που πάντα θα θυμίζει το άλλο σας μισό!

Και φτάσαμε το συν 1 μας!!

5+1) Cork+wood bag! Τι καλύτερο απο μια κομψή τσάντα που μπορεί να συνοδεύσει κάθε look! Είτε την πάρεις για σένα ή την κάνεις δώρο να ξέρεις οτι θα είναι ένα αναντικατάστατο must στην ντουλάπα σου!Αμέ! Μάλιστα, μπορεί να είναι ένα απο τα ξανά-must items του capsule wardrobe σου!Είναι μια ξύλινη τσάντα! Ναι, ναι! Καλά άκουσες ξύλινη! Είναι minimal, είναι vegan, sustainable και οικολογικό για το περιβάλλον! Είναι πολύ ανθεκτική και καθαρίζεται εύκολα! Tην φτιάχνει η Denitsa, που είναι ανερχόμενη sustainable σχεδιάστρια!


Μπορείς να την υποστηρίξεις και ταυτόχρονα να έχεις αυτό το κομμάτι για το capsule wardrobe της σεζόν! Επειδή η Denitsa δεν έχει ακόμα site, πουλάει τα προιοντα της στο etsy. Σου βάζω και το insta της για να κάνεις ένα sneak peak. Νομίζω μπορείς και να ζητήσεις κάτι custom!
Τελειώσαμε!Θέλω να αρχίζεις να με πιάνεις σιγά σιγά! Κάποτε τα δώρα ήταν δύσκολα, δεν ήξερες με ποιο γνώμονα να διαλέξεις το κάθε δώρο σε ποιόν, ώρες ατελείωτες και στην τελική να μην αρέσει ή να πάει για πέταμα! Τώρα, θέλω το GPS σου να λοκάρει πάντα στο ethical! Πληθώρα απο δώρα και φρέσκιες ιδέες που θα βελτιώσουν το περιβάλλον, την κοινωνία και θα πεις επιτέλους ένα μεγάλο όχι στη μασημένη τροφή των μεγαλοκαταστημάτων που θέλουν όλοι να είναι το ίδιο!

Εσύ και η γυναίκα της(ή γυναίκες) ζωής σου είστε ηθικές και μοναδικές και αξίζετε το μοναδικό και το ηθικό! Don’t settle! Always ask…who made my product! Peace! Σου βάζω τα μαγαζιά για να κάνεις browse με την ησυχία σου και να δείς οτι μπορείς να κάνεις sustainable επιλογές σχεδόν στα πάντα!

https://www.wearthlondon.com
www.spiritofnature.co.uk
https://www.ethicalsuperstore.com
https://beebeewraps.com
www.wearthlondon.com

Για την υπέροχη τσαντούλα σου έχω βάλει το link του έτσι στο άρθρο, (την έβαλα κι εδώ για να
μην τη χάσεις) αλλά επειδή η Denitse, δεν έχει online shop δικό της σου βάζω το insta της να
πάρεις μια ματιά!
www.instagram.com/blendbaguk/

Με αγάπη,
Η Slow Fashionista σας,
Μαργαρίτα