5 διασκεδαστικά παιχνίδια για την παραλία

Το καλοκαίρι ήταν, είναι και θα είναι πάντα η αγαπημένη εποχή όλων των παιδιών (μικρών και μεγάλων), αφού συνδυάζει όλα όσα όλοι μας αγαπάμε: ήλιο, θάλασσα και παιχνίδι. Κι επειδή κανείς δε λέει όχι στο παιχνίδι ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες που ανακαλύψαμε στο διαδίκτυο και ετοιμαστείτε για ατελείωτες ώρες διασκέδασηςστην παραλία με τα παιδιά σας.

Το παιχνίδι με τους κουβάδες

Για αυτό το παιχνίδι χρειαζόμαστε τέσσερις κουβάδες, δυο μικρούς και δύο μεγαλύτερους. Τοποθετούμε τους μεγάλους στην άμμο και δίνουμε  τους μικρούς στα παιδιά με την οδηγία να τρέξουν στη θάλασσα για να τους γεμίσουν με νερό, το οποίο στη συνέχεια θα αδειάσουν στο μεγάλο κουβά. Νικητής είναι εκείνος που θα γεμίσει πρώτος το δικό του μεγάλο κουβά.

 

Μουσικές πετσέτες

Όλοι έχουμε ακούσει τις «μουσικές καρέκλες», ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του νηπιαγωγείου. Αντικαθιστώντας τις καρέκλες με τις πετσέτες της θάλασσας, τις οποίες θα τοποθετήσουμε σε κύκλο, μπορούμε να δώσουμε στο γνωστό παιχνίδι μια πιο καλοκαιρινή νότα.

 

«Ολυμπιακοί αγώνες» για όλη την οικογένεια

Όλα τα μέλη της οικογένειας διαλέγουμε μαζί τα αγαπημένα μας ολυμπιακά αθλήματα και στήνουμε μια μικρή ολυμπιάδα. Ο νικητής, αντί για μετάλλιο επιβραβεύεται με ένα χωνάκι παγωτό!

 

Pictionary στην άμμο

Ξεχάστε τα χαρτιά και τα μολύβια. Αυτό το καλοκαίρι η άμμος γίνεται ο ιδανικός πίνακας για να ζωγραφίσουν πάνω του τα παιδιά και να παίξουν το γνωστό παιχνίδι. Και μόλις μαντέψουν τη σωστή λέξη, αφήστε το κύμα να σβήσει τον «πίνακα» και ξεκινήστε πάλι από την αρχή.

 

Καλλιτέχνες στην παραλία

Αυτό το παιχνίδι συνδυάζει δύο δραστηριότητες σε μία. Αρχικά, βάλτε τα παιδιά να μαζέψουν όσα περισσότερα κοχύλια ή χρωματιστές πετρούλες μπορούν. Στη συνέχεια, φτιάξτε μαζί τους το περίγραμμα ενός ζώου της θάλασσας ή της στεριάς και αφήστε τα να το γεμίσουν με τα ευρήματα  τους.

 

Καλή διασκέδαση!